Team

Joeri Pruys
hoofdcurator

Joeri Pruys is schrijver en filmmaker. Hij schrijft, regisseert en produceert het allerliefst film en media over moeilijke vraagstukken, uitzonderlijke situaties en de verborgen kanten van menselijke levens. Voor tijdschriften en online platforms schrijft hij artikelen en essays, vaak over urgente maatschappelijke thema’s als economische onderdrukking, (neo)kolonialisme en klimaatvernietiging.

https://www.joeripruys.com

Jeroen Deckers
kwartiermaker

Jeroen Deckers houdt van het organiseren, produceren en modereren van bijeenkomsten in een creatieve, artistieke en filosofische setting. Dat is een van de redenen waarom hij medeoprichter is van Designplatform Rotterdam. Zijn achtergrond ligt in openbaar bestuur, politiek en bedrijfsstrategie. Jeroen is meer geïnteresseerd in de ervaringen van mensen dan in meningen. “Misschien komen de beste essays recht uit het hart”, zegt hij.

https://www.designplatformrotterdam.nl

Tekstcuratoren

Aminata Cairo

https://aminatacairo.com

Florian Cramer

http://floriancramer.nl

Marjanne van Helvert

https://www.dirty-design.net

Presentator

Wordt nog aangekondigd.


Designers write is een initiatief van Designplatform Rotterdam en Joeri Pruys en wordt ondersteund met een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De organisatie bedankt bovendien Lucas Verweij, Archined, Bureau Europa Maastricht, Onomatopee Eindhoven, Groninger Museum, Z33 Hasselt en Dutch Design Week.